Tillverkning

Tillverkning av säng

Hög kvalité till en mycket bra pris är en ledstjärna i vårt arbete här på P-Sängar. Vi tillverkar våra sängar här i Örgryte. Vi anser nämligen att det är viktigt att kunna utnyttja Sveriges alla möjligheter till råvaror av högsta kvalité och samtidigt bidra till den svenska näringen. Men det ger oss också en fördel när det kommer till produktionen. Med tanke på att materialet vi arbetar med kommer från Sverige så kan vi ha bättre kontroll på hela processen, vilket betyder att vi kan garantera att du kommer få en säng som är byggd på det bästa av sätt och håller absolut högsta kvalité, med råvaror från Sverige.

Alla önskemål är möjliga hos oss och eftersom att vi bygger våra sängar från grunden blir det möjligt för dig att få något specialanpassat. Vi är inget företag som massproducerar sängar och madrasser, utan det blir istället viktigt för oss att göra de bästa av sängar, efter kundens önskemål, för att du ska kunna sova gott om natten. Vi har förfinat våra konstruktionssätt vilket i sin tur innebär att vi kan hålla priserna nere.

För att kunna få en hel säng så måste man också ha träribbor och trästommar för att fullända det hela. Resårmadrasserna som vi producerar, efter önskemål, instruktioner eller standardutförande, placeras sedan på träribbor, för att göra det så enkelt som möjligt för dig att ta hand om madrassen och bara placera den i din sängram.

Alla sängar är tillverkade i antingen furu eller gran, vilket är Sveriges vanligaste träslag. De används ofta i möbelindustrin och är väldigt slitstarka. Furu kommer från tall och är ett material som har en mörk och rötfast kärna med ljus ytved och den är samtidigt lätt att bearbeta med god styrka. Träet är samtidigt mjukt och tåligt mot väta. Gran är ett lätt och löst material som samtidigt är ganska segt.

Vi använder båda dessa träslag i våra sängar vilket gör att grunden blir stabil och säkert med ett löfte om lång hållbarhet. Trä är väldigt viktigt för att din säng ska bli komplett och dessa träslag kommer att göra din säng till en fantastisk plats där John Blund med all säkerhet kommer att vara stamgäst.