Sortiment

Våra sängar

Det vi gör här på P-Sängar är att tillverka våra egna sängar i vår egen fabrik. Vi är medvetna om att vi har begränsade möjligheter, eftersom att vi endast är fem anställda idag, men alla har ett brinnande intresse av att utveckla sängar mot att bli det där molnet som man vill ligga och sova på.

Det många kanske tror är att sängar handlar om själva ramen, vilket stämmer, men det är absolut inte det viktigaste eftersom att du måste ta in i beräkningen själva madrassen du ligger på. Det är den som gör din sömn så bra som den förhoppningsvis kommer bli när du ligger på en av våra madrasser. Vi har ett litet utbud av sängramar, stilrena som passar till det mesta du kan tänka dig gällande inredning, men vårt sortiment baseras egentligen på tre olika typer fjädringar som kombineras i resårmadrasser.

Pocketresår

Madrasser med pocketresår är den fjärdingstypen som är mest följsam när det kommer till anpassningen till kroppen. Varje resår ligger packade individuellt vilket betyder att varje fjädring kan arbeta helt individuellt beroende på vart trycket hamnar på madrassen. Hårdheten och fastheten avgörs här genom hur många olika packade resår som finns i sängen, samt hur tätt de är placerade. Med denna madrass ges då din kropp möjligheten att tynga ner de mest utsatta områdena medan de andra inte påverkas lika mycket, följsamt helt enkelt.

Denna madrass är specialframtagen för Trademax sängar men säljs nu även hos några andra återförsäljare.

Bonellresår

Vi använder oss också av madrasser med bonellresår. Bonell innebär att de olika fjärdarna i madrassen är skruvade ett visst antal varv. Det vi brukar arbeta med är snurrat fyra varv. Dessa madrasser ger då istället en ökad hårdhet om man jämför med pocketresår, eftersom att fjädrarna i den är, via resåren, sammanlänkade med varandra, så om man trycker ner på ett speciellt ställe i sängen som kommer det också att påverka den omkringliggande fjärdarna. Madrassen är då inte lika följsam utan ger en mer stabil grund att ligga på. Bra för enklare sängar och barnsängar.

LFK.resår

Dessa madrasser har en lättfjädrad kärna. Det innebär att madrassen kommer vara något mer kompakt men samtidigt mer följsam än vad bonellresår är. Den är uppbyggd på i princip samma sätt som bonellresår, skillnaden är bara att resåren sitter tätare vilket gör att det också blir mer stabilt att ligga på.

Alla dessa madrasser går att få i anpassade storlekar, helt efter önskemål och behov.