«

»

Må bra i din säng

Vad krävs egentligen för att kunna njuta fullt ut av sin säng? Givetvis ska den vara bekväm, och precis så hård eller mjuk som du själv vill ha den (detta är någonting väldigt individuellt). Men Bra nattsömn kräver mer än bara en skön säng – det krävs också att du och din kropp mår bra. Om din kropp inte är i gott skick så kommer din nattsömn att påverkas negativt, vilket sedan leder till att du mår än sämre. En ond nedåtgående spiral med andra ord. Men det finns flera sätt att bättra på situationen på. Att börja träna och äta bättre är en klassiker och någonting som alla bör göra – det finns inte mycket som är skönare än att gå och lägga sig efter ett hårt träningspass, när kroppen är trött på ett sådant där bra vis.

Det yttre också viktigtFrisk hy med Pantotensyra.
Men det är inte bara kroppens insida som måste må bra för att man ska känna sig tillfreds. Att ligga i sin säng när varken ens hår eller ens hud känns speciellt fräscha är inte trevligt. Det kan låta som en banal sak men det är ändå någonting som gör att man inte sover så bra som man skulle kunna, och inte kan njuta fullt ut av sin säng. Det finns flera olika sätt att få ordning på sin hy och sitt hår på, inte minst vitamintillskott. Det rör sig om vitamin B5 som har kända positiva effekter för den som har problem med sitt hår och sin hud. Vitamin B5s ”riktiga” namn är pantotensyra, men det är en beteckning som sällan används i vardagligt tal. Vitamin B5 finns att köpa på flera ställen online, som hos Svensk Hälsokost, och finns i ett flertal olika utföranden.

Andra bra egenskaper
Pantotensyra gör dock inte bara att ens hår och hud mår bättre, utan har även andra bra egenskaper, som att det ger extra energi och är bra för ens mentala förmåga. Dock, en liten varning kan vara på sin plats: det är viktigt att inte överdosera, då det helt enkelt kan leda till att man får för mycket energi (och i värsta fall också en del bieffekter). Det gäller att sköta om sin dosering och experimentera sig fram till vilken nivå som passar en bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>