«

Dålig luft

Vi håller just på och ser över miljön här på P-sängar, då vi börjat notera att flera av oss hostar mer än vad som verkar normalt. Det tror vi kan bero på dålig luftkonditionering, som ger torr och dammig luft. Sådana saker är ju inte bra, och vad vi förstår kan det, om det inte görs någonting åt det, leda till allvarliga problem – en risk att utveckla astma, till exempel. Det är i alla fall så vitt vi förstår och det är ingenting som vi vill ha på vårt samvete. Vi har, skam att sägandes, inget skyddsombud hos oss då ingen ville ta på sig den rollen, men det är definitivt någonting som vi borde. Ett skyddsombud skulle nog ha uppmärksammat det här problemet långt tidigare. Men det är nog inte för sent ännu.

En ordentlig genomgång
VI har bestämt oss att anlita en energikonsult från ACE-gruppen för att hjälpa oss med vårt problem. Tanken är att de ska kontrollera vår arbetsplats för att se var det brister och sedan erbjuda olika lösningar för att rätta till det hela. Vi vet inte ännu vad som de kommer att föreslå då de inte gjort sin undersökning ännu, men det är nog en lågoddsare att det brister i ventilationen och någonting måste göras där. Förhoppningsvis utan att det blir alltför dyrt, för så stora resurser har vi inte. Men det måste göras, även om det finns en överhängande risk att det kommer att kosta en del.

Under genomgången kommer de också att kolla vår energiförbrukning, om det finns möjligheter till förbättringar där. Det är någonting som låter intressant, då det ju i det långa loppet kan spara pengar för oss. Vi har en känsla av att när det gäller energiförbrukning så finns det mycket här som kan bli bättre. Vi har liksom aldrig tänkt i de banorna, skam till sägandes, fast vi givetvis borde. Vi får se hur pass mycket bättre det kan bli.

Så vill vi avsluta med en liten uppmaning: gör inte om vårt misstag, utan ta tag i saken direkt om ni misstänker dålig luft på arbetsplatsen. Det är ingenting att leka med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>